Blog Cafeïne vrije thee, wat is het en waarom drink je het?

Wat is cafeïne

Voordat we op de voordelen van cafeïne vrije thee in gaan kijken we eerst even kort wat cafeïne precies is. Cafeïne is een plantaardige stof, dat uit evolutionair oogpunt de plant beschermt tegen ongedierte.

Cafeïne is op zichzelf geen slechte stof. Het kan een stimulerende werking op je energieniveau, concentratievermogen en vetverbranding hebben. Het word daarom ook niet voor niks al duizenden jaren op verschillende manieren genuttigd. Maar niet iedereen kan deze stof even goed verwerken.

Zo zou cafeïne hartkloppingen, slapeloosheid, trillingen, een gevoel van angst en onrust, kunnen veroorzaken. Samengevat, voor de een heeft het drinken van thee met cafeïne voordelen, voor de ander juist niet. Dit is helemaal afhankelijk van hoe uw systeem op cafeïne reageert en de omstandigheden waarin u zich bevind.

Ook kan het drinken van cafeïne uw slaapritme aantasten. Daarom is een kopje cafeïne vrije thee voor het slapen gaan misschien slimmer dan voor een zwarte thee gaan

Welke soorten thee zijn cafeïne vrije thee?

Traditioneel gezien bevat “thee” altijd cafeïne. Thee komt namelijk van de plant: Camellia sinensis. Deze bevat altijd cafeïne. De verweking van de plant beïnvloed echter de hoeveelheid van deze cafeïne in uw kopje. Een zwarte thee bevat meer cafeïne dan een groene thee en een groene thee weer meer dan een witte thee.

Wilt u toch volledige cafeïne vrije thee zijn er nog opties genoeg!

Rooibos

Rooibos is strikt gezien geen thee, maar wij bij SomeTea doen daar niet moeilijk over. Het is namelijk wel gewoon lekker. Rooibos is een plantsoort die zijn oorsprong in Zuid-Afrika kent. De naalden van deze struik leveren een heerlijke kruidige thee op. Bij SomeTea bieden wij u twee soorten rooibos:

De Bonne Humeur
Deze heerlijke zachte rooibos blend bevat banaan en vanille en is een van ons meest subtiele meesterwerken.

De Belgium Caramel
De A-klasse Zuid-Afrikaanse rooibos in deze blend word begeleid door de aller lekkerste karamel uit België. Kruidig en zoet.

sterrenmunt

Sterrenmunt is een cafeïne vrije thee blend waar traditioneel anijs, steranijs, zoethout en munt inzit. De anijs en zoethout zijn ook nog eens enorm behulpzaam tegen een kriebelhoest of verkoudheidsklachten. Bij SomeTea hebben we ons best gedaan om de beste sterrenmix te maken. Wij noemen hem: Sterrenstof. Deze blend bevat alle ingrediënten van een normale sterrenmix en meer. Zo hebben wij ook Lindebloesem, Rozenbottel, Tijm en Eucalyptus toegevoegd om het kopje thee helemaal in balans te brengen.

Heb jij nou nog meer vragen over thee en cafeïne? Neem gerust contact met ons op!