thee en duurzaamheid

Goed voor jou!

Op meer dan één manier.

Wil jij de lekkerste thee? Thee die lekker en gezond is. Duurzaam maar niet te duur. Dat kan! Bij SomeTea zetten wij alle hens aan dek om dit voor elkaar te krijgen. Thee en duurzaamheid:  daarvoor doen we het.

Hatsjie!

Gezondheid! Dat staat altijd voorop in onze thee. Wij kiezen voor de meest verse kruiden. Het liefst van eigen land (eigen tuin zelfs). Biologisch geteeld en gezond. Hoe maken wij het gezond? Bijvoorbeeld door ons te verdiepen in de literatuur van Juglen Zwaan. Hierdoor heb jij de lekkerste thee en kan je iedere dag gezond beginnen.

De sterrenstof helpt bijvoorbeeld tegen een onrustige maag. Is de Flower Power goed voor de huid. En zit de China Jasmin bomvol antioxidanten. Goed hè? Ook nog eens lekker!

Komt er ook nog eens BIJ.

Wist je dat meer dan driekwart van alle natuur en landbouw afhangt van één beestje? Ja echt waar: de bij. Helaas gaat het niet goed met de bij. In de afgelopen 20 jaar is de bijenpopulatie met 80% gedaald.

SomeTea doet daarom zijn best voor de bij. Dat doet de bij namelijk ook voor ons. Daarom gebruiken we Nederlandse honing in onze theekristallen. Onze bijen  werken hard om alle bloemetjes te bestuiven. Hierdoor zit ons land vol met bloemetjes, plantjes, insecten, konijnen en veel meer. En dat allemaal vanwege een paar duizend bijtjes.

Door één kopje SomeTea te drinken help je 2 bijen aan een goede kas in Nederland. Met één bestelling help je dus al snel 20 bijen. Deze bijen bestuiven zo’n 120.000 bloemen om dat zakje mogelijk te maken. Dat fleurt de boel op, mooi toch?

Ook onze niet gekristalliseerde thee helpt mee. Zo zorgen wij dat een deel van de omzet weer terug gaat naar de bijenteelt in Nederland. Draag ook je theetje bij!

SomeTea – Bee happy, drink tea

we doen een doosje open. 

 

14 miljoen kilo aan karton afval! Waarvan? Van thee in Nederland. Dat is flink. Bij SomeTea nemen we dit serieus. Wij gebruiken daarom 12x minder karton dan de standaard theemerken in Nederland. Dus als jij, je broer en je zus, de buurman en zijn buurman. En de rest van Nederland overstapt op SomeTea help je mee. En niet zo’n beetje.

Het zou 13 miljoen kilo aan karton afval per jaar schelen. Dat is ook flink. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen.

Duurzaam voor de natuur, maar ook voor de portemonnee.

Is duurzaam zijn duur? Nee hoor. Van een kristalletje zet je makkelijk een halve liter thee. Dat kristalletje kost 39 cent. Dus voor nog geen €0,8 heb je 1 liter heerlijke thee. Of ijsthee, dat kan natuurlijk ook.

Is dat dan echt goedkoper?
Goedkoper dan wat. De gewone zakjes in de supermarkt? Misschien wel. Zo zitten die zakjes in sommige gevallen bijna op €1.- de liter. Ook de losse thee die u tegenwoordig kan vinden in de supermarkt zit rond deze prijs.

Dus is duurzaam ook duur? Nee! Met onze lekkere thee help je:

  • Je portemonnee
  • De bij
  • De natuur
  • Jezelf
  • Mij

Hoe ontstond het theekristal

Ik, Teun Holtman, heb SomeTea opgericht in 2017. Dit samen met Pim de Rijke. Wij vonden eigenlijk allebei hetzelfde: Thee is lekker, maar af en toe maar saai. Zo besloten wij de thee wereld voor eeuwig op zijn kop te gaan zetten. Hoe wisten we toen nog niet. Maar we moesten en we zouden.

Spoel één jaar vooruit en daar was ie-dan. Het theekristal!

Wat is het dan?

Het theekristal is een nieuwe manier om thee te drinken en te ervaren. Lekkerder, verser, eerlijker, misschien zelfs beter. Wat wij doen is een melange van verse bladeren en kruiden samenstellen. Deze kruiden drogen wij voor u. We kiezen vervolgens de beste Nederlandse honing. Van imkers die om hún bijen geven. Deze honing verhitten we. Hier gaan de verse kruiden bij en… Tadaa! Een theekristal.

De kristallen zijn natuurlijk leuk presenteren, maar er zijn veel meer voordelen. Zo is de thee lekkerder, verser en eerlijker. Voor iedere portie thee van SomeTea help jij mee aan het volgende:

  • Het huisvesten van 2 bijen
  • Het bestuiven van 12.000 bloemen
  • Het planten van nieuwe zaden in Nederland
  • Het blij maken van imkers door heel het land

We hebben inmiddels ook onze eigen kruidentuin. Hier zijn we enorm blij mee. Want we kunnen hierdoor de thee nog verser maken voor u. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder verder of schrijf je in voor de nieuwsbrief.