Verse thee binnen 3-5 dagen bij u thuis
Is thee gezond? Ja, thee is zeker gezond! Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van thee, waardoor het een aanvulling kan zijn op een gezonde levensstijl. Hier zijn 5 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van thee:
Dus… is thee gezond?
Al met al zijn er veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van thee. Als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke drank om je dag mee te beginnen of te eindigen, dan is SomeTea zeker een goede keuze!
Zijn er nog vragen?
Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade kunnen veroorzaken aan cellen, eiwitten en DNA in het lichaam, wat kan leiden tot oxidatieve stress en ziekte.
Antioxidanten helpen bij het beschermen van het lichaam tegen schade door vrije radicalen, wat kan helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve aandoeningen.
De ORAC-waarde (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is een maat voor de totale antioxiderende capaciteit van een voedingsmiddel. Thee heeft een hoge ORAC-waarde en wordt beschouwd als een van de meest antioxiderende dranken ter wereld.
Hoge bloeddruk kan leiden tot beschadiging van de bloedvaten en kan het risico op hartaanvallen en beroertes verhogen.
Hoewel thee de gezondheid van het hart kan verbeteren en het risico op hartaandoeningen kan verminderen, kan het niet genezen van hartaandoeningen die al aanwezig zijn. Raadpleeg altijd een arts als je symptomen van een hartaandoening ervaart.
Thee kan helpen bij het verminderen van risico's op spijsverteringsstoornissen, zoals prikkelbare darmsyndroom en ziekte van Crohn.
Toch nog vragen over thee en gezondheid?
Neem hier een kijkje in onze verse losse thee, of onze nog versere theekristallen
De bronnen
Wij bij SomeTea zijn fan van thee. Maar dat betekend niet dat we ons blind staren, daar drinken we te veel thee voor. Het artikel dat je net gelezen hebt hebben we geschreven met behulp van deze studies.
- Bøhn, S. K., Blomhoff, R., & Paur, I. (2014). Coffee and cancer risk, epidemiological evidence, and molecular mechanisms. Molecular nutrition & food research, 58(5), 915-930. https://doi.org/10.1002/mnfr.201300637
- Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: A literature review. Chinese Medicine, 5(1), 13. https://doi.org/10.1186/1749-8546-5-13
- Clifford, M. N. (2010). Chlorogenic acids and other cinnamates—nature, occurrence, dietary burden, absorption and metabolism. Journal of the Science of Food and Agriculture, 88(9), 1039-1048. https://doi.org/10.1002/jsfa.3693
- Higdon, J. V., & Frei, B. (2003). Tea catechins and polyphenols: health effects, metabolism, and antioxidant functions. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 43(1), 89-143. https://doi.org/10.1080/10408690390826464
- Kuriyama, S., Shimazu, T., Ohmori, K., Kikuchi, N., Nakaya, N., Nishino, Y., … & Tsuji, I. (2006). Green tea consumption and mortality due to cardiovascular disease, cancer, and all causes in Japan: the Ohsaki study. Jama, 296(10), 1255-1265. https://doi.org/10.1001/jama.296.10.1255
- National Cancer Institute. (2021, March 3). Tea and Cancer Prevention. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/tea-fact-sheet#q2
- Rosenblum, E. R., & Hebert, J. R. (2008). New developments in tea and health promotion: a review. Journal of Nutritional Education and Behavior, 40(6), 324-331. https://doi.org/10.1016/j.jneb.2007.08.007
- Steptoe, A., Gibson, E. L., Vuononvirta, R., Williams, E. D., Hamer, M., Rycroft, J. A., … & Wardle, J. (2007). The effects of tea on psychophysiological stress responsivity and post-stress recovery: a randomised double-blind trial. Psychopharmacology, 190(1), 81-89. https://doi.org/10.1007/s00213-006-0573-2
- Zhao, Y., Wang, J., Ballevre, O., Luo, H., & Zhang, W. (2011). Antihypertensive effects and mechanisms of tea and its bioactive constituents. Nutrition and Metabolism, 8(1), 1-9. https://doi.org/10.1186/1743-7075-8-10