Blog Is thee gezond? Hier alles op een rijtje.

Is thee gezond? Ja, thee is zeker gezond! Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van thee, waardoor het een aanvulling kan zijn op een gezonde levensstijl. Hier zijn 7 van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van thee:

Antioxidanten

Rijk aan antioxidanten: Thee is rijk aan antioxidanten, stoffen die ons lichaam helpen om schade door vrije radicalen te repareren. Dit kan bijdragen aan een gezonder immuunsysteem en het verminderen van het risico op bepaalde ziektes.

Goed voor het hart.

Vermindert het risico op hart- en vaatziektes: Door zijn bloedvatverwijdende werking kan thee helpen om de bloeddruk te verlagen en het risico op bloedstolsels te verminderen. Bovendien bevat thee ook stoffen die kunnen helpen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

De spijsvertering

Thee verbetert de spijsvertering: Thee kan ook helpen om de spijsvertering te verbeteren, wat kan bijdragen aan een gezonde darmflora en een gezonde spijsvertering.

Geheugensteuntje

Thee versterkt het geheugen en verbetert de cognitieve functies: Thee bevat stoffen die kunnen helpen om de bloedcirculatie naar de hersenen te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere geheugenfunctie en betere cognitieve vaardigheden.

Kalm, rustig, zen

Kalmerend: Thee kan ook helpen om stress en nervositeit te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid.

Happy Huid

Heeft een positief effect op de huid: Gezonde thee bevat stoffen die kunnen helpen om de huid te versterken en te beschermen tegen schade door UV-straling.

Dus… is thee gezond?

Al met al zijn er veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van thee. Als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke drank om je dag mee te beginnen of te eindigen, dan is SomeTea zeker een goede keuze!

Neem hier een kijkje in onze verse losse thee, of onze nog versere theekristallen

Begin de ochtend dus goed

Er is iets heerlijk kalmerends aan het zetten van een kopje thee in de ochtend. De geur van verse theebladeren die opstijgt uit de pot, de zachte plons van heet water dat erbij gegoten wordt, het zien van de thee die langzaam donkerder kleurt terwijl hij staat te trekken. Het is een klein moment van rust in een drukke dag, een moment om even bij jezelf te komen en te ontspannen.

Drink je thee uit een mok die je graag vasthoudt, of uit een klein kopje waar je vingers omheen kunt slaan? Voeg je er honing of suiker aan toe, of drink je hem puur en natuurlijk? Het maakt niet uit hoe je thee drinkt, als je er maar even van kunt genieten.

Zet vandaag een kopje thee in de ochtend, neem er de tijd voor en ontspan terwijl je ervan geniet. Laat de thee je dag op een rustige manier beginnen, en start zo goed voorbereid op wat er komen gaat. Thee kan een kalmerende invloed hebben, en door er even van te genieten kun je jezelf mentaal voorbereiden op de dag die komen gaat. Proost!