Blog Thee Drinken, Milieu Sparen: Ontdek SomeTea

Kom erbij en ontdek de theewereld met SomeTea: Een tocht door thee en milieu

Hallo, theeliefhebbers! Bij SomeTea denken we veel na over thee, maar wist je dat we ook denken aan onze grote, mooie wereld? Ja, je hebt het goed geraden, we gaan het hebben over de impact van thee op het milieu. Nieuwsgierig? Lees verder!

Geschreven door: Teun Holtman, thee-innovator bij SomeTea (17-6-2023)

Kijk, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje (of theekopje)

Laten we het eerst hebben over de menselijke invloed op het milieu. We weten allemaal dat onze planeet behoorlijk onder druk staat. Van klimaatverandering tot vervuiling, we hebben helaas een flinke impact. En als theeliefhebbers moeten we toegeven dat ook onze favoriete drankje een rol speelt in deze milieu-aspecten. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om er iets aan te doen!

Een slok nemen van de realiteit: De milieu-impact van thee

Laten we het even hebben over die milieu-impact van thee. Het begint al bij het groeien van die prachtige theebladeren. Van waterverbruik tot het gebruik van pesticiden en meststoffen, theeteelt kan aardig wat druk op onze planeet zetten. En dan hebben we het nog niet eens over de energie die nodig is om de thee te verwerken en de verpakkingen.

Het zit in het zakje: theezakjes en het milieu

Ja, je wist dat deze eraan kwam: de theezakjes. Helaas kunnen deze kleine zakjes een groot probleem zijn. Vaak zijn ze gemaakt van materialen die niet volledig composteerbaar zijn, wat betekent dat ze kunnen bijdragen aan de effecten van plastic op het milieu. Bovendien kunnen de processen om deze zakjes te maken ook energie-intensief zijn.

Maar wacht even! Voordat je in paniek raakt en je geliefde theemok wegdoet, hebben we goed nieuws. Hier bij SomeTea hebben we het tot onze missie gemaakt om de positieve menselijke impact op het milieu te vergroten. We zijn vastbesloten om niet alleen de milieubelasting te verminderen, maar ook om manieren te vinden om ons steentje bij te dragen aan een gezondere planeet. Wil je meer weten? Blijf dan hangen voor de volgende delen van deze blogserie, waar we dieper ingaan op hoe we dit doen.

Weet je, soms voelt het alsof we proberen de oceaan te legen met een theelepel. Maar elke stap telt, en elke theelepel helpt. Dus schenk nog een kopje in en doe met ons mee op deze reis naar een duurzamere theewereld.

Het geheim van SomeTea om de planeet gezond te houden

Nu je tot hier bent gekomen, vraag je je misschien af: “Wat doet SomeTea dan precies om de milieubelasting te verminderen?” Wel, pak je theekopje vast, want we staan op het punt om onze duurzame geheimen te onthullen!

Minder is meer: hoe we kartonafval verminderen

Je hebt het vast wel eens gehoord: “Minder is meer.” En als het gaat om verpakking, nemen we dit gezegde bij SomeTea zeer serieus. We zijn trots om te zeggen dat we maar liefst 12 keer minder karton gebruiken dan de gemiddelde theeleverancier in Nederland.

“Wat betekent dat dan?” vraag je je misschien af. Nou, stel je dit eens voor:

 • Alle theebedrijven bij elkaar produceren gemiddeld 14 miljoen kilo aan kartonafval per jaar in Nederland.
 • Als SomeTea het nieuwe normaal zou worden, zou dat betekenen dat we het kartonafval zouden verminderen tot slechts één miljoen kilo!
 • Dat is een besparing van 13 miljoen kilo kartonafval – genoeg om een hele berg mee te bedekken!

Dus, door te kiezen voor SomeTea’s gekristalliseerde thee, draag je niet alleen bij aan je dagelijkse theemomentje, maar help je ook mee aan een groenere toekomst.

Plastic is niet fantastisch: hoe we het probleem aanpakken

We moeten het ook even hebben over plastic. We weten allemaal dat de effecten van plastic op het milieu enorm kunnen zijn. Daarom doen we bij SomeTea ons best om plastic tot een minimum te beperken. Onze theezakjes? Die zijn 100% biologisch afbreekbaar. Geen microplastics hier, bedankt!

Zo zie je maar weer, bij SomeTea streven we ernaar om een positieve menselijke impact op het milieu te hebben, en daar hoort het verminderen van onze milieu-impact van thee zeker bij. Dus de volgende keer dat je een heerlijk kopje thee inschenkt, onthoud dan: het is niet alleen een genot voor jou, maar ook voor onze planeet!

Bijen in de Spotlight: SomeTea en de Zoete Impact van Thee op het Milieu

Als we het hebben over de impact op het milieu, is het makkelijk om alleen te denken aan wat we kunnen verminderen of elimineren. Maar bij SomeTea kijken we graag naar hoe we een positieve menselijke impact op het milieu kunnen hebben. En het antwoord is zo zoet als honing…

Voor de Liefde van Bijen

Als we het over bijen hebben, hebben we het niet alleen over schattige kleine beestjes. We hebben het over harde werkers die verantwoordelijk zijn voor het bestuiven van meer dan driekwart van onze natuur en landbouw. Maar helaas gaat het niet goed met de bijenpopulatie, die de afgelopen 20 jaar met 80% is afgenomen.

Daarom zijn we bij SomeTea op een missie. Een missie om de bijen te helpen, omdat zij dat ook voor ons doen. Onze oplossing? We gebruiken Nederlandse honing in onze theekristallen.

Elk Kopje Telt

Hoe helpt dat dan? Wel, elke keer dat je een kopje SomeTea drinkt, help je twee bijen aan een goed huis in Nederland. Met elke bestelling draag je bij aan het welzijn van minstens 20 bijen.

Maar daar houdt het niet op. Deze bijen bestuiven ongeveer 120.000 bloemen om dat ene kopje thee mogelijk te maken. Dat betekent dat je, door het drinken van onze thee, bijdraagt aan een bloeiend landschap vol bloemen, planten, insecten, konijnen en nog veel meer.

Daarnaast gaat een deel van onze omzet terug naar de bijenteelt in Nederland via onze partners bij BeeLife.

Dus, de volgende keer dat je geniet van een kopje SomeTea, onthoud dan dat je niet alleen voor jezelf zorgt, maar ook voor onze bijen en de biodiversiteit van Nederland. Want bij SomeTea is onze thee niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar draagt het ook bij aan een beter milieu. Een win-win situatie, toch?

Bij SomeTea zijn we trots om een positieve menselijke invloed op het milieu te hebben. Want onze thee is niet alleen heerlijk, maar het draagt ook bij aan een betere wereld. En dat is de thee en milieu filosofie waar we voor staan.

Van Theeblad tot Kopje: De Biologische Reis van SomeTea

Wij geloven dat elke slok thee een verhaal vertelt. Een verhaal dat begint in de bodem, door de handen van de theeplukkers, en uiteindelijk in jouw kopje eindigt. En bij SomeTea is dat een puur en biologisch verhaal.

Een Toewijding aan het Biologische

In ons streven naar een positieve menselijke impact op het milieu maken we gebruik van biologisch gecertificeerde ingrediënten. Dit betekent dat we van veilige plantages sourcen waar gewerkt wordt zonder kunstmatige meststoffen, pesticiden of herbiciden. Zo dragen we bij aan een gezonde bodem, een rijk ecosysteem en uiteindelijk een smaakvol kopje thee.

Dit is een cruciaal onderdeel van onze inzet om de milieu-impact van thee te verminderen. Door bewust te kiezen voor biologische ingrediënten, bevorderen we een gezonde thee-industrie en dragen we bij aan een beter milieu.

Jouw Kopje, Jouw Impact

De reis is nu bijna voltooid. We hebben gesproken over de milieu-aspecten van thee, de inspanningen van SomeTea om de milieubelasting te verminderen, en hoe we bijdragen aan een positieve menselijke impact op het milieu. Maar er is één laatste stap…

Dat is waar jij in het spel komt. Het moment waarop je onze thee in je handen houdt en een keuze maakt. Een keuze voor duurzaamheid. Een keuze voor een beter milieu.

Door over te stappen op SomeTea, draag je bij aan onze missie. Elke slok die je neemt, elke theezakje dat je recyclet, elk theekristal dat je koopt, draagt bij aan een betere wereld.

Dus, laten we samen een ‘theetje bijdragen’ aan een duurzamere wereld. Kies vandaag nog voor SomeTea, een kopje thee dat niet alleen goed smaakt, maar ook goed doet.

Jouw kopje thee wacht op je in onze webshop. Laten we samen een verschil maken, een slokje per keer. Of kijk naar onze zakelijke thee-oplossingen.

  Voornaam: *

  Achternaam: *

  E-mailadres: *

  Telefoonnummer:

  Bericht: *

  Veelgestelde Vragen

  1. Hoe duurzaam is thee?

  De duurzaamheid van thee hangt af van verschillende factoren, waaronder de landbouwpraktijken, de verwerking en de verpakking. Biologische thee en thee zonder plastic zijn over het algemeen duurzamer dan conventionele thee. SomeTea maakt bijvoorbeeld gebruik van biologische ingrediënten en minimaliseert het gebruik van plastic om de milieu-impact van onze thee te verminderen.

  2. Welke thee heeft geen plastic?

  Veel losse thee en enkele merken van theezakjes zijn plasticvrij. Het is belangrijk om de verpakking te controleren om te zien of er plastic in zit. SomeTea is toegewijd aan het minimaliseren van plastic en streeft naar volledige duurzaamheid in onze producten.

  3. Is losse thee beter dan zakjes?

  Vanuit milieuoogpunt is losse thee vaak een betere keuze omdat het minder verpakkingsmateriaal vereist en dus minder afval produceert. Bovendien geven veel theeliefhebbers de voorkeur aan losse thee vanwege de superieure smaak en kwaliteit.

  4. Wat is de gezondste thee?

  De gezondheidsvoordelen van thee variëren afhankelijk van het type. Groene thee staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, terwijl kruidenthee zoals kamille en pepermunt specifieke gezondheidsvoordelen kan hebben. Het is altijd een goed idee om een thee te kiezen die je lekker vindt en die past bij je gezondheidsbehoeften.

  5. Kan je een theezakje 2 keer gebruiken?

  Ja, een theezakje kan vaak twee keer worden gebruikt, hoewel de smaak bij de tweede infusie minder sterk kan zijn. Het is het beste om het theezakje tussen de infusies in een schone en droge omgeving te bewaren om de versheid te behouden.

  6. Welke theezakjes mogen bij gft?

  Alleen volledig composteerbare theezakjes mogen bij het gft-afval. Sommige theezakjes bevatten echter kleine hoeveelheden plastic en mogen daarom niet bij het compost worden gegooid. Het is belangrijk om de verpakking te controleren of contact op te nemen met de fabrikant om zeker te zijn. SomeTea zet zich in voor duurzaamheid en onze theezakjes zijn ontworpen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben.