Ontdek de ongelooflijke gezondheidsvoordelen van Curcumine!

Curcumine is goed voor veel dingen, zoals:

  • Spierherstel na intensief sporten
  • Gaat spierafbraak tegen
  • Verbranding
  • Immuunsysteem
  • Tegen gaan van ontstekingen 

Wat is curcumine?

Curcumine is een werkzame stof die van nature voorkomt in de wortel van de Curcuma Longa-plant. Deze plant is lid van de gemberfamilie en voornamelijk groeit in India en andere delen van Azië. Het is verantwoordelijk voor de kenmerkende goudgele kleur van kurkuma. Kurkuma wordt beschouwd als een van de belangrijkste curcuminoïden van deze plant.

Curcumine is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer die het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen en oxidatieve stress. Het kan ook een positief effect hebben op de spijsvertering en de darmgezondheid bevorderen. Hoewel curcumine veel potentie heeft als gezondheidsbevorderend middel, is de opname in het lichaam vaak laag. Maar voor dit probleem hebben wij een oplossing op gevonden.

Met ons curcumine water neem je tot 4.000% meer curcumine op dan met capsules of poeder!

Onze oplossing

In tegenstelling tot traditioneel curcumine poeder, waarbij je maar maximaal 2% van de actieve stoffen opneemt, kun je met ons watervariant tot 80% van de actieve stoffen opnemen.

Wij zijn trots om de enige eigenaar te zijn van dit water van topkwaliteit, dat niet alleen puur en vrij is van schadelijke stoffen zoals fluoride en chloride, maar ook krachtige gezondheidseffecten biedt. Curcumine water is aangetoond om spierafbraak te voorkomen bij aandoeningen zoals sepsis en verwonding, en zelfs spieren te versterken na een workout. Bovendien kan het de bloedcirculatie verbeteren, bloeddruk verlagen en het algehele welzijn bevorderen.

Waarom zou je voor minder gaan als je het beste kunt krijgen? Kies curcumine water en ondervind het verschil zelf! Met zijn hoge opnamecapaciteit, water van topkwaliteit en talloze gezondheidseffecten is het een veel effectievere oplossing dan traditioneel curcumine poeder. Verbeter je algehele gezondheid en welzijn vandaag nog met curcumine water!

Een overzicht van de gezondheidsvoordelen

Curcumine, een stof die wordt gewonnen uit de kurkumaplant, staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en kan daarom helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het risico op chronische ziekten verminderen. Andere voordelen van curcumine zijn onder meer het verbeteren van de hersenfunctie en het verlagen van het risico op hartziekten. Het gebruik van curcumine als voedingssupplement wordt steeds populairder vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen. Er is echter meer onderzoek nodig om de volledige reikwijdte van de gezondheidsvoordelen en eventuele risico’s van curcumine te begrijpen.

Curcumine voor spierherstel bij sporten

Wanneer je intensief sport, kunnen je spieren beschadigd raken en ontsteken, waardoor ze pijnlijk aanvoelen. Curcumine, een stof die van nature voorkomt in kurkuma, kan helpen om deze schade en ontsteking te verminderen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het innemen van curcumine voor en na het sporten kan helpen bij het verminderen van spierschade en ontsteking, waardoor de prestaties bij het sporten verbeteren en spierpijn en vermoeidheid achteraf worden verminderd.

Onderzoeken naar de effecten van curcumine bij sporten

Wetenschappers hebben 11 onderzoeken  over curcumine en spierschade/ontsteking bij sporten. Uit deze onderzoeken blijkt dat curcumine effectief kan zijn bij het verminderen van spierschade en ontsteking. Het verlaagt ook de niveaus van creatine kinase. Dit is belangrijk omdat het aangeeft dat curcumine kan helpen bij het verminderen van schade aan de spieren. Het is veilig om hoge doses curcumine in te nemen zonder negatieve bijwerkingen. De optimale dosering van curcumine ligt tussen 150 en 1500 milligram per dag, afhankelijk van lichaamsgewicht en sportintensiteit. Dit komt neer op een theelepel curcumine water per dag.