SomeTea, het duurzaam bedrijf.

Wat maakt ons een duurzaam bedrijf?

Op deze pagina gaan we in op de volgende dingen

  • Wat zijn SDG’s
  • Innovatie en infrastructuur SDG 9
  • Duurzame steden SDG 11
  • Verantwoorde consumptie SDG 12
  • klimaatactie SDG 13
  • Leven op land SDG 15
  • Partnerschappen SDG 17

 

 

 

Welkom bij het stuk wat ons een duurzaam bedrijf maakt. Bij ons geloven we dat bedrijven een belangrijke rol spelen in het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). We zijn trots om onze bijdrage aan SDG 9 (innovatie en infrastructuur), SDG 11 (duurzame steden), SDG 12 (verantwoorde consumptie), SDG 13 (klimaatactie), SDG 15 (leven op land) en SDG 17 (partnerschappen) te laten zien.

Wat zijn SDG's?

Leuk hè zo’n afkorting, maar wat zijn SDG’s nou precies?

De SDG’s zijn de nieuwe duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030. Ze zijn speciaal bedacht om de wereld een stukje duurzamer te maken. Van 2016 tot 2030 zijn ze van kracht en vervangen ze de oude millenniumdoelen. Er zijn 17 doelen en 169 onderliggende targets om deze doelen te bereiken. Het is aan de lidstaten om deze doelen om te zetten naar nationaal beleid. Dus laten we samenwerken om deze doelen te behalen en de wereld een stukje beter te maken.

Wij doen op onze beurt ook onze best om wat bij te dragen!

SDG 9: Innovatieve thee met een duurzame twist

SDG 9 gaat over het bouwen van veerkrachtige infrastructuur, het bevorderen van inclusieve en duurzame industrialisatie en het stimuleren van innovatie. Dit is belangrijk om economische groei, sociale ontwikkeling en klimaatactie te bevorderen. En hier komt SomeTea om de hoek kijken!

Met de introductie van onze unieke theekristallen, zetten wij ons in voor innovatie in de thee-industrie. Onze theekristallen zijn namelijk een nieuwe manier van genieten van thee, waarbij we biologisch gecertificeerde thee en kruiden gebruiken en deze kristalliseren met Nederlandse honing van bijenhouders die zich bekommeren om hun bijen.

klant is ook een duurzaam bedrijf

Thee drinken en ervaren is niet het enige dat wij innoveren. De manier dat wij de klant betrekken is ook een innovatie. Met behulp van onze officiële bijencertificaten zorgen we dat onze klant ook de bij red.

Dus, ben jij klaar om deel te nemen aan de strijd voor een duurzamere wereld? Probeer SomeTea en draag bij aan SDG 9 en vele andere doelstellingen!

Bijenstad: Hoe bijen onze steden groener maken

SomeTea gelooft dat elke stad een beetje meer bijen kan gebruiken. Daarom zetten we bijenkassen neer in parken en andere groene gebieden in Nederland. Dit helpt niet alleen bij het redden van de bijenpopulatie, maar ook bij het verhogen van de biodiversiteit in stedelijke gebieden.

Maar we doen nog meer

We willen ook onze klanten helpen bij het verbeteren van hun eigen duurzaamheid. Door middel van certificaten laten we zien hoeveel bijen en bloemen er zijn gered dankzij hun aankopen van SomeTea. Zo hopen we dat meer mensen zich bewust worden van hoe belangrijk bijen zijn voor onze steden en dat ze zich aansluiten bij ons streven naar een duurzamere wereld.

Thee zonder afval: SomeTea's bijdrage aan SDG 12

SomeTea is een bedrijf dat zich inzet voor duurzame consumptie en productie. Onze innovatieve theekristallen zijn niet alleen heerlijk, maar helpen ook voedselverspilling tegen te gaan.

Willen we meer of minder afval?

Door deze kristallen te gebruiken, worden de bladeren van de theeplant niet verspild. Daarnaast zetten we ons in voor milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en duurzame landbouwmethoden. Hierdoor leveren we een belangrijke bijdrage aan SDG 12: Duurzame consumptie- en productiepatronen. Door onze thee niet per stuk te verpakken hebben we al tot 12X minder afval dan andere thee producenten!

We geloven dat iedereen een rol kan spelen in het bereiken van deze doelstelling en werken samen met boeren die zich inzetten voor bijen- en biodiversiteitsbehoud. Zo dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor ons allen.

SomeTea: kleine stappen, groot verschil

Wij geloven dat iedereen een rol kan spelen in het aanpakken van klimaatverandering. Daarom zetten wij ons in voor het behalen van SDG 13: Actie nemen tegen klimaatverandering.

Onze theekristallen zijn niet alleen lekker, maar ook een manier om afval te verminderen. Door het gebruik van theekristallen in plaats van losse theebladeren, wordt het afval van de theeplanten aanzienlijk verminderd. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze producten zo duurzaam mogelijk geproduceerd worden, door onder andere gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en recyclebare materialen.

boer en bij

Daarnaast werken wij samen met boeren die gecertificeerd zijn voor bijen- en biodiversiteitsbehoud. Hierdoor dragen wij bij aan een gezonde omgeving voor bijen en andere dieren. Wij geloven dat kleine stappen in de juiste richting een groot verschil kunnen maken voor onze planeet.

Bijen, thee en een betere toekomst

Bij SomeTea geloven we dat elk klein beetje helpt in de strijd tegen klimaatverandering. En wat is er nu kleiner dan een bij? Nou, oké misschien zijn ze niet zo klein als een muis, maar ze spelen wel een gigantische rol in het verbeteren van ons land en het leven dat erop plaatsvindt.

ik ben er BIJ

Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van onze gewassen en zonder hen zou onze voedselproductie in gevaar komen. Maar dat is nog niet alles, bijen zorgen ook voor de versterking van onze biodiversiteit. Door bijenkassen te plaatsen in steden, parken en andere gebieden, helpen wij bij het behoud van de bijenpopulatie en het versterken van de biodiversiteit. Hiermee dragen we bij aan SDG 15: Leven op het land.

En laten we wel wezen, wie houdt er nou niet van een lekker kopje thee met een geweten? Door onze duurzame methoden kun jij genieten van een heerlijke thee zonder je zorgen te maken over de impact op het milieu. Dus trek je bijenkostuum aan en laten we samen werken aan een betere toekomst voor ons land en het leven erop.

Bijen, boeren en samenwerking: hoe SomeTea bijdraagt aan SDG 17

SomeTea is een bedrijf dat zich inzet voor SDG 17: Partnerships voor de doelen. Wij geloven dat samenwerking de sleutel is om de Sustainable Development Goals te bereiken.

Onze bijenkassen zijn een goed voorbeeld hiervan. We werken samen met boeren over heel Nederland om bijenkasten te plaatsen. Dit helpt niet alleen bij het redden van de bijenpopulatie, maar verbetert ook de biodiversiteit in steden en parken. Bijen zijn immers onmisbaar voor de bestuiving van veel gewassen, dus een gezonde bijenpopulatie is belangrijk voor de landbouw.

Iedereen helpt

Daarnaast werken we samen met organisaties en overheden om onze duurzaamheidsinspanningen te versterken en beter te communiceren. Zo hopen we een grotere impact te maken en de SDG’s te helpen bereiken.

SomeTea is trots om te zijn een partner voor de doelen, en we zijn toegewijd aan het blijven werken aan een duurzame toekomst.