Verse thee binnen 3-5 dagen bij u thuis
Sencha Thee: Waarom je groen van geluk zult worden
Groen is in! Van groene smoothies tot groene vingers, het lijkt alsof alles tegenwoordig groener moet. Maar weet je wat nóg groener is dan een komkommer? Dat is sencha thee! Deze heldergroene theesoort uit Japan is de ster van dit artikel en zal je wereld op zijn kop zetten – of op zijn minst je theetijd een stuk interessanter maken. Laten we samen duiken in de wondere wereld van sencha thee en ontdekken waarom je binnen de kortste keren groen van geluk zult worden!
Onze thee met Sencha
Conclusie: Waarom sencha thee je nieuwe favoriete drankje wordt
Als je nog niet overtuigd bent van de magie van sencha thee, probeer dan gewoon een slokje en ervaar het zelf. Met zijn verkwikkende smaak, indrukwekkende gezondheidsvoordelen en veelzijdigheid, is sencha thee een drankje dat je niet wilt missen. Binnenkort zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund en zul je groen van geluk worden bij elk kopje sencha thee dat je drinkt. Dus ga je gang, verken de wondere wereld van sencha en maak van deze smaragdgroene schat je nieuwe favoriete thee!
Bronnenlijst
- Nagata, T., & Hara, Y. (2019). The Green Tea Book: Japan’s key to health, beauty, and longevity. Stone Bridge Press.
- Sencha Tea. (2021). In World Tea Directory. Retrieved from https://www.worldteadirectory.com/sencha-tea/
- Cooper, R., Morré, D. J., & Morré, D. M. (2005). Medicinal benefits of green tea: part I. Reviewing the antioxidant potential. Journal of Alternative & Complementary Medicine, 11(4), 639-652.
- Yoto, A., Motoki, M., Murao, S., & Yokogoshi, H. (2012). Effects of L-theanine or caffeine intake on changes in blood pressure under physical and psychological stresses. Journal of Physiological Anthropology, 31(1), 28.
- Sasazuki, S., Kodama, H., Yoshimasu, K., Liu, Y., Washio, M., Tanaka, K., … & Group, J. S. (2000). Relation between green tea consumption and the severity of coronary atherosclerosis among Japanese men and women. Annals of Epidemiology, 10(6), 401-408.
- Venables, M. C., Hulston, C. J., Cox, H. R., & Jeukendrup, A. E. (2008). Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. The American Journal of Clinical Nutrition, 87(3), 778-784.