Blog Thee en afvallen. Alles over thee in je dieet.

Groene thee is een populaire drank die vaak wordt aangeraden voor degenen die willen afvallen. Maar waarom zou je kiezen voor groene thee in plaats van een andere afslankdrank of supplement? Laten we eens kijken naar de wetenschap achter groene thee en afvallen.

Stimuleer je verbranding

Ten eerste bevat groene thee een stof genaamd epigallocatechine gallaat, of EGCG. Dit is een catechin, een soort antioxidant, die specifiek voorkomt in groene thee. Studies hebben aangetoond dat EGCG kan helpen bij het verminderen van de productie van glucose en het verhogen van de insulinegevoeligheid. Dit kan het afvallen bevorderen, vooral voor mensen met diabetes.

Bovendien is er bewijs dat het drinken van groene thee of het nemen van groene thee-extracten kan helpen om het glucosemetabolisme te verbeteren en het gewicht te verminderen, vooral het lichaamsvet. Dit komt doordat groene thee de thermogenese na het eten kan verhogen en de vetverbranding kan stimuleren.

Wat nog meer?

Maar groene thee kan ook op andere manieren helpen bij het dieet. Zo heeft het antioxidanten die kunnen beschermen tegen oxidatieve stress en DNA-schade. Dit kan het risico op bepaalde soorten kanker verlagen. Bovendien kan groene thee de bloeddruk verlagen en het risico op beroerte en hart- en vaatziekten verkleinen.

Maar…

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het drinken van groene thee alleen niet voldoende is om gewicht te verliezen. Het is ook nodig om gezonde voedingskeuzes te maken en voldoende te bewegen. Maar als onderdeel van een gezond dieet kan groene thee een nuttige aanvulling zijn om af te vallen en je gezondheid te verbeteren. Probeer dus eens een kopje groene thee tijdens het volgen van een thee dieet. Je zult zien dat het zeker kan helpen om af te vallen.

Vetverbranding thee en afvallen.

Groene thee is een populaire drank die veel mensen drinken om hun gezondheid te verbeteren. Er is echter ook bewijs dat groene thee kan helpen bij het afvallen.

Een studie met ratten heeft aangetoond dat het geven van groene thee extract aan dieren die een vetrijk dieet krijgen, helpt om gewichtstoename te voorkomen. Het bleek ook dat groene thee extract de hoeveelheid vet in het lichaam verminderde. Bovendien bleek dat het extract de stofwisseling van de dieren verbeterde. Dit kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Er zijn ook studies gedaan bij mensen die suggereren dat het drinken van groene thee kan helpen om gewicht te verliezen. Een studie met volwassenen toonde aan dat het drinken van groene thee leidde tot een verhoogde stofwisseling. Ook meer vetverbranding

Er is echter meer onderzoek nodig om precies te begrijpen hoe groene thee kan helpen bij gewichtsverlies. En om de optimale hoeveelheid en duur van behandeling vast te stellen. Belangrijk om te onthouden: het drinken van groene thee is niet alles. Je moet het combineren met een gezonde levenstijl. Waaronder regelmatige beweging en een gezond dieet.

Bekijk hier het onderzoek

Hoe het werkt

Groene thee kan het verbranden van vet stimuleren door het verhogen van de thermogenese. Dit gebeurt door het activeren van enzymen en hormonen die betrokken zijn bij het verbranden van vet, zoals norepinephrine en noradrenaline. Catechinen in groene thee, waaronder EGCG, kunnen helpen bij het activeren van deze stoffen.

Hormonen

Groene thee kan ook de vetverbranding tijdens de postprandiale periode, na het eten, verhogen. Dit kan mogelijk worden bereikt door het beïnvloeden van hormonen die betrokken zijn bij het metabolisme van glucose en vet, zoals insuline. Hoewel meer onderzoek nodig is om de werking precies te begrijpen, suggereren sommige studies dat het drinken van groene thee kan bijdragen aan gewichtsverlies door een gestimuleerde vetverbranding.