Blog Zwarte thee is gezond

Zwarte thee is een populaire drank over de hele wereld en zwarte thee is gezond. Maar waarom is zwarte thee gezond?

Polyfenwatten?

Het grootste argument in wat zwarte thee gezond maakt zijn polyfenolen.

Zwarte thee bevat polyfenolen, die helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en de bloeddruk te reguleren. Dit kan leiden tot een vermindering van het risico op hart- en vaatziekten. Zwarte thee kan ook de spijsvertering verbeteren dankzij de theïne, die de spijsvertering kan verbeteren en de stofwisseling kan stimuleren.

Daarnaast kan zwarte thee ook het risico op bepaalde soorten kanker verminderen. Dit komt doordat de polyfenolen in zwarte thee antioxidanten zijn, wat betekent dat ze de schade aan de cellen in het lichaam kunnen verminderen.

Niks aan het tandje

Fluoride kan helpen om tandbederf te voorkomen. Theeplanten nemen natuurlijk fluoride op uit de grond en kunnen 196 μg per 2 g droge thee bevatten (Panya-ngarm 1988). Er is berekend dat 1 liter thee per dag je tanden kan versterken. Dit op basis van cijfers uit het Total Diet Study (FSA 2000). Ondanks dit is er weinig onderzoek gedaan naar het mogelijke effect van thee op het risico op tandbederf.

De gezonde tand

Sommige studies toonden aan dat thee helpt met het vermijden van tandplak. Bepaalde stoffen in thee zorgen er namelijk voor dat zetmeel niet bindt aan je tanden. Ook is aangetoond dat thee niet zuur genoeg ius om tanderosie te veroorzaken. Een grote epidemiologische studie naar dieet en tandgezondheid vond dat thee drinkers over het algemeen een gezonder gebit hebben.

Gezonde thee gezonde huid

Zwarte thee kan ook de huid verbeteren. De antioxidanten in zwarte thee kunnen de huid beschermen. Dankzij het stoppen van vrije radicale. Dit houdt de huid jong en gezond!

Zwarte thee en diabetes

Tot slot kan zwarte thee ook het risico op diabetes verminderen. Deze drank kan de bloinsuline-gevoeligheid verbeteren. Dit kan helpen om het risico op diabetes te verminderen.

-Zwart thee is gezond voor de darmen-

Thee en darmen

Nu hebben we gezien waarom zwarte thee gezond is, maar wat is het effect van zwarte thee op onze darmen?

Zwarte thee kan de darmtransit verbeteren, wat betekent dat het kan helpen om obstipatie te verminderen. Dit komt doordat de theïne in zwarte thee de spijsvertering kan verbeteren. En de darmen stimuleert. Bovendien kan zwarte thee ook helpen om de darmflora in balans te houden, wat kan leiden tot een gezondere spijsvertering.

Al met al.

In samenvatting, zwarte thee heeft veel gezondheidsvoordelen. Het kan helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen, de spijsvertering te verbeteren, het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen, de tandgezondheid te verbeteren, het geheugen te verbeteren, de huid te verbeteren en het risico op diabetes te verminderen.

Wat houdt jou nog tegen om meer zwarte thee te drinken?